Ѕид пред бескрајот

10,00000

  • КАТЕГОРИЈА: Домашни автори
  • АВТОР: Милован Стефановски

Solo 1 pezzi disponibili (ordinabile)

COD: ISBN 978-608-4759-84-3 Categoria:

Descrizione

„Од првиот прочит ракописот на Стефановски се изделуваше со зрелоста на поетскиот пристап, со суптилноста на исказот и необичната сугестивност на опсесивните артикулации во неговите стихови. Тоа набргу по излегувањето на книгата, за мнозина неочекувано, му ја донесе престижната награда ’Браќа Миладиновци‘, по што авторот се вброи меѓу нејзините угледни избраници“.

IT