Задгробен разум

6,00

  • КАТЕГОРИЈА: Домашни автори
  • АВТОР: Трајан Петровски

Solo 1 pezzi disponibili (ordinabile)

COD: ISBN 9-781234-567897 Categoria:

Descrizione

Користејќи го своето богато дипломатско искуство и способност за аналитички просудби, Петровски овој пат, во романот Задгробен разум, главно се фокусира на судбинските настани по периодот што го живееме од осамостојувањето на македонсата држава. Слично како и во претходните негови романи, акцентот е ставен на пресудните теми за современоста исполнета со жестоки предизвици и трауми, делби и омрази, коишто оставаат длабоки траги во свеста на обичниот човек и во колективната меморија.

IT