Гранична состојба

5,00

Лидија Димковска

Disponibile

Descrizione

„Поетската збирка ‘Гранична состојба’ од Лидија Димковска е нејзина седма поетска книга, после временска пауза од четири години од стихозбирката ‘Црно на бело’. Таа претставува нов лирски меѓник во нејзината поетска ориентација кој донесува нови, актуелни и универзални стихови за човекот, неговото постоење и предизвиците со кои се соочува сега и овде, но и во вечноста“, посочува издавачот

IT